Alicia Franck loopt kuitbeenbreuk op in Boom

We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Alicia Franck liep in Boom een kuitbeenbreuk op en is lange tijd buiten strijd. Onze andere renners konden niet voor troost zorgen.

Nog voor de Superprestige-wedstrijd in Boom voor onze ploeg begon, sloeg het onheil toe: tijdens de verkenning kwam Alicia Franck ten val. "Een domme val. Zo één waar je normaal meteen weer recht bent en niets meer voelt. Maar toen ik wou rechtstaan, bleek plots dat ik niet meer kon steunen op mijn linkerenkel." Uiteindelijk bleek na onderzoek in Gent het verdict nog veel zwaarder dan oorspronkelijk gedacht: een breuk van het linkerkuitbeen. "Net boven de enkel is het kuitbeen volledig door. Opereren is niet nodig, maar ik moet wel zes weken in een gips", aldus Alicia, die zo al voor de derde keer op een jaar tijd langdurig uit competitie moet. "Misschien kan ik in januari of februari nog crossen. Maar het is te vroeg om daar al veel uitspraken over te doen. Eerst zien hoe het bot en de spieren herstellen en hoe de conditie nadien evolueert."

Troost kwam er in Boom niet door onze andere renners. Bij de mannen-elite vond Michael Vanthourenhout zijn pedaal niet in de start en moest hij daardoor meteen achtervolgen. Kevin Pauwels startte wél uitstekend, maar hij zat in het spoor van Mathieu van der Poel toen die tegen de grond ging en verloor zo aansluiting bij de kopgroep. Kevin werd uiteindelijk achtste, Dieter Vanthourenhout elfde en Michael twaalfde. Ook in de andere wedstrijden in Boom zaten er geen uitschieters voor ons in: bij de vrouwen kwam Laura Verdonschot als twaalfde over de streep, bij de beloften werden Thomas Joseph, Jarne Driesen en Gianni Siebens respectievelijk achtste, veertiende en 30ste.

Eli Iserbyt (ziek, maar morgen normaal wel aan de start in Koksijde) kon zijn kansen niet verdedigen in Boom.

(Archieffoto Photopress.be)