Anonieme vertoning in Circuit de Wallonie

In de maand juni hoopt de ploegleiding traditioneel ook resultaten op de weg te zien, maar die kwamen er niet in het Circuit de Wallonie. Na een anonieme wedstrijd finishten onze zes renners er in het peloton.

Met amper een goeie honderd deelnemers en het verdwijnen van de lokale ronden omwille van een tekort aan seingevers werd de vijftigste jubileumeditie van het Circuit de Wallonie sportief geen hoogvlieger, en al helemaal niet voor het zestal van Marlux - Napoleon Games. Zij misten collectief de kopgroep van vijftien renners die halfweg van de rest wegreed, en konden de situatie nadien niet meer rechtzetten. De vijftien bleven weg, en in het gevecht voor de verre ereplaatsen werd Angelo De Clercq onze beste pion op plek 24. De vijf anderen volgden iets verder in het restant van het peloton.

Onvoldoende, vindt ploegleider Danny De Bie: "Met alle respect, maar het niveau van deze wedstrijd is niet superhoog. Als er dan een groep van vijftien man wegrijdt, dan moet er altijd iemand mee zijn van ons team. Maar dat gebeurde niet omdat er te laks werd gekoerst door onze renners, en dan mag je niet blij zijn. Neen, dit was niet goed." Komende week op zoek naar revanche dus, maar dan wachten twee opdrachten van een hoger niveau: Halle - Ingooigem op woensdag, het Belgisch wegkampioenschap op zondag. Die laatste wedstrijd bereidde Kevin Pauwels voor door na zijn finish nog een groot stuk van de terugweg tussen Charleroi en Kalmthout met de fiets af te werken.

Uitslag:

1. Kevin Lalouette (Fra), de 123 km in 2u36'10"
24. Angelo De Clercq op 1'01"
43. Johan Jacobs
46. Thomas Joseph
59. Yorben Van Tichelt
60. Dieter Vanthourenhout
71. Kevin Pauwels

(Archieffoto met dank aan fan Nicole Debeer)