Beloften blinken niet uit op hun EK

Als we op het Europees kampioenschap in Pont-Château een medaille willen behalen, zullen onze profrenners daarvoor moeten zorgen. Op een razendsnelle omloop werden beloften Eli Iserbyt en Thomas Joseph tiende en veertiende.

Een dag vroeger dan de eliterenners moesten de veldrijders onder de 23 jaar in het Franse Pont-Château al hun Europees kampioenschap afwerken, en dat op een door de droogte ultrarap parcours. Dat zorgde ervoor dat de favorieten erg lang in een ruime kopgroep in elkaars buurt bleven. Quinten Hermans slaagde er uiteindelijk in zijn Europese titel te verlengen, onze twee jongens moesten met ereplaatsen tevreden zijn. Wereldkampioen Eli Iserbyt met een tiende plaats, onze tweede vertegenwoordiger Thomas Joseph met een veertiende plek.

"Eli maakte altijd deel uit van een ruime kopgroep van een veertiental renners, maar had daar weinig te zeggen", zag ploegleider Danny De Bie. "Hij zat altijd net iets te ver en moest daardoor telkens gaatjes dichtrijden. Hij kwam net een paar procentjes te kort. Thomas reed een vrij goeie wedstrijd, maar kwam ten val in de eerste ronde. Daardoor verloor hij vrij veel posities. Hij kon nog even aansluiten bij de kopgroep, maar moest er toen opnieuw af."

Morgen werken onze eliterenners Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout hun EK af. Kevin doet dat met rijke herinneringen: hij werd in Pont-Château al eens wereldkampioen bij de beloften en won er ook al een wereldbekerwedstrijd.

(Foto Photopress.be)