Beloften opnieuw op 1 en 3 in Hamme

Het werd een stevig weekendje voor onze beloften: na de wereldbekermanche in Zeven eindigden Eli Iserbyt en Thomas Joseph ook voor de DVV Trofee in Hamme op 1 en 3.

Eli Iserbyt haalde het net als zaterdag in Duitsland met een overtuigende voorsprong van meer dan een halve minuut. "Thomas startte goed, ik iets minder. Maar na een rondje zaten we samen en reden we een tijd met twee op kop. Maar toen zag ik Yannick Peeters wat dichterbij komen, daarom versnelde ik en moest Thomas lossen. Stelselmatig nam ik meer voorsprong. De wedstrijd van Zeven voelde ik niet meer: ik had eigenlijk nog een beter gevoel dan gisteren. Het ging allemaal vlot", vatte Eli zijn wedstrijd samen. Dankzij de opgave van concurrent Jens Dekker doet hij meteen ook een uitstekende zaak in de DVV Verzekeringen Trofee, waar hij na amper drie manches al leidt met ruime voorsprong.

Laten we ook de dubbele derde plek van Thomas Joseph dit weekend niet vergeten: het bezorgde onze West-Vlaamse laatstejaars een dosis extra vertrouwen na een mindere prestatie vorige week in het Deense Bogense. "Een weekje met wat meer hersteltrainingen en een bezoek aan de kinesist hebben geloond: tweemaal op het podium, dat is goed. Ik heb dit jaar een stap vooruit gezet, zeker in constante resultaten. Zonder de ziektes van de voorbije twee jaar had ik nu misschien al wat verder gestaan, maar het is goed zoals het nu al is, en dan kan ik misschien de komende jaren nog wat verder groeien."

Ook onze tweedejaarsbeloften deden het trouwens goed in Hamme: Gianni Siebens en Tijl Pauwels misten slechts op een haar na de top tien: Gianni werd elfde, Tijl dertiende. Na zijn zware val van woensdag moest Jarne Driesen uiteraard passen voor de thuiswedstrijd van manager Jurgen Mettepenningen.