Beterschap merkbaar in Ruddervoorde

Al deden de resultaten dat niet meteen vermoeden, toch leverde de Superprestigemanche in Ruddervoorde onze elite een dosis extra vertrouwen op.

Drie van onze renners trainden deze week twee dagen in de Ardennen, en dat lijkt nu al zijn effect te hebben. De zesde en zevende plek van Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt in Ruddervoorde weerspiegelden helaas hun betere gevoel in de wedstrijd niet. In een groep die streed voor de derde plek, deden onze twee jonge West-Vlamingen immers prominent mee. Tot Michael wegviel door een lekke band en Eli door een valpartij op de balken, en ze zo allebei werden teruggeslagen naar een volgend groepje.

"Ik reed een eind voor de post lek. Onder meer op de verharde strook naar de finish verloor ik veel tijd", vertelt Michael. "Rijd ik niet lek, dan doe ik zeker mee voor die derde plek. Ik voelde me beter dan de voorbije crossen. Ik verbeterde zelfs naar het einde van de wedstrijd: dat is een positief teken." Ook Eli had - als belofte tussen de profs! - een uitstekende indruk gegeven. Helaas viel hij halfweg stevig bij de balken. "Ik viel op de balk, maar de pijn aan mijn schouder en ribben hinderde me niet. Morgen toch een check-up laten doen. Maar ik voel dat die twee lange trainingen in de Ardennen op een goed moment kwamen. Na mijn ziekte had ik die nodig. Jammer van die val, want ik had zeker vierde kunnen worden."

Kevin Pauwels daarentegen had opnieuw geen al te beste dag en werd tiende. Klaas Vantornout was zestiende, één plek voor Dieter Vanthourenhout. Helaas werd ook Klaas in z'n achtertuin stevig afgeremd door een wedstrijdincident: nadat een concurrent net na de start zijn achterwiel raakte, moest hij met een beter stel benen aan een hopeloze remonte beginnen. Laura Verdonschot kon een week na Koksijde ook in Ruddervoorde weer een stapje vooruit zetten. Het leverde haar een zesde plek op, en wat extra vertrouwen. "Deze keer viel ik de laatste ronden niet stil, in Koksijde gebeurde dat wel nog", stelde onze Lommelse tevreden vast in de aanloop naar haar EK.

In de beloftewedstrijd konden we niet overtuigen: Gianni Siebens werd achttiende, Thomas Joseph 21ste en Jarne Driesen 31ste.