Bijna voltallig aan de aankomst van de Elfstedenronde

De Elfstedenronde werd zondag nieuw leven ingeblazen in Brugge. Na een snelle profwedstrijd in warme omstandigheden haalden we bijna compleet de finish.

Het zag er prima uit voor ons team toen het peloton op enkele kasseistroken aan flarden werd gereden door de WorldTour-renners. In een eerste waaier waren thuisrenner Dieter en Michael Vanthourenhout én Thomas Joseph mee. Toen dat pelotonnetje in de finale opnieuw in tweeën splitste, hadden we helaas geen man meer voorin. Ondanks een collectieve poging van onze drie West-Vlamingen om de kloof op de veertien leiders nog te dichten, bleven die voorop.

Dieter was aan de streep onze beste renner op een dertigste plek, zo'n twee minuten na concullega Wout Van Aert die de wedstrijd won voor Mathieu van der Poel. Van onze ploeg haalde iedereen de finish, uitgezonderd eerstejaarsbelofte Gianni Siebens. Die kwam logischerwijze nog iets tekort tegen het grote profgeweld, maar wist wel een eind over de 100 kilometer mee te gaan met het peloton en kwam pas in de problemen toen de rechtstreekse tv-uitzending al was gestart.

Woensdag werken we opnieuw een 1.1-profwedstrijd op West-Vlaamse bodem af: Halle - Ingooigem, de laatste voorbereiding op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen.

1. Wout Van Aert
30. Dieter Vanthourenhout op 1'57"
38. Thomas Joseph 2'15"
39. Michael Vanthourenhout