Blij weerzien met het podium in Hamme

De brede glimlach van manager Jurgen Mettepenningen aan het eind van de profwedstrijd in 'zijn' Hamme sprak boekdelen: de derde plaats van Michael Vanthourenhout had iedereen deugd gedaan.

Een uur ploeteren in de Duitse modder en nadien de lange verplaatsing terug naar huis: de wereldbekermanche van Zeven had er bij iedereen zwaar ingehakt. Wat dat de dag erna zou geven in de thuisgemeente van onze manager, dat was dus een vraagteken. Een vraagteken dat een uitroepteken werd: na een 1-3 bij de beloften klommen we ook bij de eliterenners eindelijk nog eens het podium op: Michael Vanthourenhout werd derde.

Michael had een hele tijd zijn karretje kunnen aanhaken bij wereldkampioen Wout van Aert in de strijd voor de tweede plek, en zo ontstond een kloof op de achtervolgers die groot genoeg was om zijn derde plaats vast te houden. Eentje die iedereen in onze ploeg veel plezier deed, niet in het minst Michael zelf: "Het is speciaal om hier in Hamme op het podium te staan. De laatste drie, vier weken voel ik de progressie. Dan hoop je om ook eens op het podium te staan, maar dat was niet makkelijk de voorbije weken. Gisteren liep het ook al een stuk beter. Dan hoop je om goed te recuperen voor vandaag, een belangrijke wedstrijd die dankzij het technische gedeelte op mijn lijf geschreven was. Het werd nog even spannend voor die derde plek toen ik alleen kwam te zitten, maar ik ben blij dat ik ze kon houden."

Positieve klanken waren er ook bij Kevin Pauwels te horen, die voor de tweede dag op rij zesde werd en zo één van zijn betere weekends toonde. En dat ondanks de pijnlijke rug die de modder van Zeven hem had opgeleverd. Klaas Vantornout kwam als dertiende binnen. Bij de vrouwen bevestigde Laura Verdonschot haar prestatie van Zeven met opnieuw een tiende plek.