Broers Vanthourenhout tonen zich in Slovakije

Dieter en Michael Vanthourenhout waren onze sterkhouders in de derde etappe van de Ronde van Slovakije. Kobe Goossens verdween helaas uit de wedstrijd na een valpartij.

Met zijn 221 kilometer was de derde etappe in lijn de langste van deze Ronde van Slovakije. Dieter Vanthourenhout had duidelijk geen schrik van de afstand, want hij koos voor de lange vlucht samen met tien anderen. Honderddertig kilometer zou de oudste van de twee broers in de aanval rijden, maar helaas werd de hele vlucht – op uitzondering van één renner – ingerekend diep in de finale.

In de spurt voor plaats twee veroverden we nog enkele fraaie ereplaatsen. Michael Vanthourenhout werd vijfde, Thomas Joseph dertiende. Ook onze drie andere finishers bolden in het erg uitgedunde peloton binnen. Drie in plaats van vier helaas, want Kobe Goossens haalde door een valpartij het einde van de wedstrijd niet. Kobe heeft last van de pols en zal die in België meer dan waarschijnlijk verder laten onderzoeken.

Uitslag rit 3:

1. Matej Mugerli
5. Michael Vanthourenhout op 7”
13. Thomas Joseph
33. Dieter Vanthourenhout
38. Kevin Pauwels
45. Eli Iserbyt

Klassement:

1. Jan Tratnik
11. Eli Iserbyt op 38”
16. Kevin Pauwels 43”
22. Dieter Vanthourenhout 46”