Broers Vanthourenhout tonen zich op Citadel van Namen

Dat hij met de dag beter werd in de Ronde van Namen, bewees Michael Vanthourenhout ook op de slotdag. Bovenop de Citadel van Namen werd hij vijfde. Net als broer Dieter zat hij al voor de tweede keer in de lange vlucht.

Na de tijdrit op zaterdag, die voor veel van onze renners als een halve rustdag kon worden beschouwd, waren er op de slotdag van de Ronde van Namen nog mooie kansen in een stevige rit met aan het eind de beklimming van de Citadel van Namen. Het decor van de jaarlijkse wereldbekermanche cyclocross inspireerde de veldrijders, want in een vlucht van 32 waren ze met velen vertegenwoordigd. Voor onze ploeg waren de broers Michael en Dieter Vanthourenhout aan boord.

Dieter (archieffoto Davy De Blieck) reed in de aanloop naar de kasseitjes van de Citadel zijn kas leeg voor zijn jongere broer, die op de beruchte klim wegreed uit de ruime kopgroep met drie anderen. De winnende vlucht, zo leek, tot concullega-veldrijder Laurens Sweeck toch nog het gaatje kon dichten en naar de zege kon rijden. Michael, die werd nog vijfde. Een mooie afsluiter voor een geslaagde comeback. "Michael was na zijn blessure een vraagteken, maar hij bleef met de dag beter fietsen. We zijn blij dat hij nu al zo goed is", analyseerde Mario De Clercq, die als gelegenheidsploegleider in de auto kroop.

Ook positief: het feit dat Dieter Vanthourenhout tweemaal voor de lange vlucht koos en dat alle eerstejaarsbeloften de finish haalden. "De beloften hebben deze zomer goed 'hun plan getrokken'. Hopelijk heeft de wegcampagne hen doen groeien met het oog op volgende winter. Ik denk het wel, als ik hen vergelijk met hun leeftijdsgenoten." Angelo De Clercq verdween op de laatste dag uit de wedstrijd met een pijnlijke rug. Onze volgende wedstrijd is Heusden Koerse op 15 augustus. Daar komt onder meer Kevin Pauwels aan de start.

Uitslag rit 4:

1. Laurens Sweeck
35. Dieter Vanthourenhout op 1'04"
51. Gianni Siebens 1'22"
53. Jarne Driesen 1'24"
81. Michael Vanthourenhout 1'51"
87. Tijl Pauwels 1'56"
93. Angelo De Clercq 2'08"

Uitslag rit 5:

1. Laurens Sweeck
5. Michael Vanthourenhout z.t.
29. Dieter Vanthourenhout op 36"
55. Tijl Pauwels 2'02"
79. Jarne Driesen 2'40"
102. Gianni Siebens 6'05"