Collectieve baaldag in het Molse zand

De Zilvermeercross in Mol werd een wedstrijd om heel snel te vergeten voor Marlux - Napoleon Games. De negende plaats van Kevin Pauwels was het beste resultaat van de dag.

De botsing tussen Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout vroeg tijdens de Zilvermeercross in Mol vatte de wedstrijd voor onze ploeg samen: een collectieve baaldag. Kevin was met zijn negende plaats onze enige renner in de top tien, onze vier andere renners finishten met bijna vier minuten achterstand op winnaar Mathieu van der Poel. Klaas Vantornout als veertiende, Eli Iserbyt als vijftiende, en de broertjes Michael en Dieter Vanthourenhout als zestiende en zeventiende.

Geen leuke werkdag voor onze ploegleider Danny De Bie dus. "Al vond ik wel dat Kevin een hele goeie indruk gaf. Na zijn val schoof hij aanvankelijk terug op, maar dan kreeg hij last van de rug. Waarschijnlijk van die val met Michael. Kevin had toen een foutje gemaakt in het zand, waarna Tom Meeusen en Michael tegen hem aan waren gebotst. Ook Eli ging overkop in het zand. En Klaas en Dieter, zij hadden geen goede dag", noteerde Danny.

Gelukkig wachten volgend weekend met Essen en Overijse al twee leuke kansen om één en ander recht te zetten, en in de aanloop daarnaartoe wordt de aanpak tijdens deel 2 van de teamstage in Mallorca alvast lichtjes aangepast. "Vorige week werd er veel volume getraind, deze week gaan onze renners iets minder lang maar feller en intensiever trainen", aldus Danny.