Collectieve offday in Middelkerke

Geen vrolijk uitje aan de kust voor ons vandaag zaterdag: in een kil Middelkerke beleefden we tijdens de afsluiter van de Superprestige een collectieve baaldag.

De tiende plek van Klaas Vantornout: het beste resultaat van onze mannen-elite vandaag. Dan weet je dat het geen topdag voor ons team was in Middelkerke. Dat Klaas in de top tien eindigde, was wel fraai. "Want ik sta op de derde startrij. Dan weet je dat het een hele dag achtervolgen wordt om nog een prijsje te pakken." Achtervolgen werd het ook voor onze kopmannen, die beiden hun start misten: Kevin Pauwels (15e) had niet de benen om die mindere start nog recht te zetten en daar had hij zelf geen verklaring voor. Michael Vanthourenhout had een totale offday en gaf uiteindelijk op. Broer Dieter Vanthourenhout werd zeventiende.

Ook in de vrouwenwedstrijd zaten er geen uitschieters in voor ons team, al eindigden onze beide vertegenwoordigsters wel in de top tien. Laura Verdonschot werd zevende. Met haar uitspraak vatte ze de dag voor ons team samen: "Het ventiel van de benen stond open."  Alicia Franck maakte naar eigen zeggen te veel foutjes en werd tiende. Bij de beloften ten slotte verdween Eli Iserbyt omwille van een achillespeesblessure uit de wedstrijd, waarover later meer. Gianni Siebens finishte als vijftiende en was daarmee één van de betere eerstejaarsbeloften.

In de eindstand van de Hansgrohe Superprestige blijft de schade gelukkig beperkt: Kevin blijft op vier, Klaas eindigt als zesde. Bij de vrouwen is Laura vijfde in de eindstand, bij de beloften Eli zevende.

(Archieffoto Photopress.be)