Dieter Vanthourenhout strandt net naast podium Sint-Niklaas

Net geen podiumplek voor Marlux - Napoleon Games in Sint-Niklaas. In een wedstrijd die werd beslist in het zand kwam Dieter Vanthourenhout enkele seconden te laat om op het podium te klimmen.

Voor de zege in de Waaslandcross - die dit jaar deel uitmaakte van de Soudal Classics - werd het een duel tussen Tom Meeusen en Rob Peeters, waarin uiteindelijk die eerste aan het langste eind trok. In de strijd voor plek drie kon onze Dieter Vanthourenhout het vuur aan de schenen leggen van Europees kampioen Toon Aerts. Uiteindelijk kwam hij net tekort. Broer Michael Vanthourenhout werd na een bemoedigende eerste wedstrijdhelft gevolgd door enkele mindere zandpassages zesde, Kevin Pauwels twaalfde.

Derde of vierde, qua beleving is het een behoorlijk groot verschil. Ook voor Dieter: "Want veel kansen op een podiumplek heb ik niet in een tv-cross. Een vierde plek is niet slecht, maar toch is het wat balen dat ik niet op het podium sta. In de voorlaatste ronde kwam ik nog redelijk dicht op het wiel van Aerts. In de laatste ronde ook weer, maar na een foutje op de planken in het zand stond ik helemaal stil en was hij gaan vliegen. Dit was een plezant 'crosske'. Vorige week werd ik dertiende op de Koppenberg, en op die omloop was ik daar ook al content mee."

Morgen werkt Dieter een halve thuiscross af in Ruddervoorde. "Omdat ik de meeste wedstrijden van dat klassement niet rijd, is de stand van geen tel. Maar het is toch een beetje voor eigen volk, we hebben er altijd veel fans, en dus maak ik er het beste van. Sowieso voelen we de wedstrijd van vandaag dan nog, al was het dit seizoen al tweemaal zo dat mijn tweede wedstrijd op een weekend mijn betere was." Ook Michael, Kevin, Klaas Vantornout (vandaag afwezig omwille van een val gisteren op training) en beloften Eli Iserbyt en Thomas Joseph staan morgen in Ruddervoorde aan de start.

(Foto Photopress.be)