Drie overlevers beƫindigen Triptyque Ardennais

De Triptyque Ardennais zit erop. Onze drie renners die de eerste etappe overleefden, haalden zonder veel problemen het einde van de slotetappe, waarin Kobe Goossens zich opnieuw liet opmerken.

Na twee dagen in de aanval koos Kobe Goossens ook in de zware slotrit van de Triptyque voor het offensief. Het leverde hem ei zo na een erg mooie ereplaats of meer op, want de vier renners waarmee onze belofte op stap was, bleven vooruit tot de finish. Helaas zonder onze Brabander, die vier kilometer voor de streep moest afhaken en terugwaaide naar het peloton. In de spurt voor de vijfde plek plaatste Kevin Pauwels (foto Christopher Jobb) zich als zeventiende. Kobe werd 37e en is met een twaalfde plek onze beste renner in de eindstand, Jarne Driesen verdient eveneens een pluim want hij haalde als eerstejaarsbelofte de finish.

Ploegleider Danny De Bie sluit de ronde af met een dubbel gevoel: "Kobe was goed, ook Kevin was dat, beter dan zijn resultaten zeggen. En voor Jarne betekende het halen van de finish dat zijn missie was geslaagd. Dat we door het rotweer vier renners verloren in de openingsrit, was een tegenvaller. Ze probeerden dat nog te compenseren met twee trainingen in de Ardennen, maar koersen is nog altijd iets anders dan trainen."

Enkele van onze andere renners gingen competitieritme zoeken in het regionale circuit: Thomas Joseph werd elfde in Roeselare, Tijl Pauwels reed de wedstrijd uit in Overijse, en in de vrouwenwedstrijd in Wanzele plaatste Laura Verdonschot zich als 23ste en kreeg Alicia Franck opnieuw met pech af te rekenen: zij moest opgeven door een probleem met het zadel.

Uitslag rit 3 Triptyque Ardennais:

1. Laurens Sweeck
17. Kevin Pauwels op 20"
37. Kobe Goossens
90. Jarne Driesen 11'16"

Eindstand:

1. Gianni Marchand
12. Kobe Goossens 1'29"
71. Kevin Pauwels 18'41"
103. Jarne Driesen 38'04"