Driemaal top tien in Liedekerkse Pijl

Aanval is de beste verdediging, dat bleek maandag in de Liedekerkse Pijl. Drie van onze mannen eindigden er in de top tien. Onze vrouwen snorden aan hoge snelheid rond in De Pinte.

Na een mindere Heistse Pijl stonden onze mannen duidelijk op scherp in de Liedekerkse Pijl, een interclub op erg golvend terrein in Vlaams-Brabant. Met vier tekenden ze present in een kopgroep van twintig: Michael en Dieter Vanthourenhout, Klaas Vantornout en belofte Thomas Joseph. Een podiumplek viel er uiteindelijk net niet uit de kast, ondanks een late uitval van Dieter. Broer Michael (foto Patje Cosyn/CyclingEye) spurtte naar de vierde plek, Dieter werd zevende, Thomas negende en Klaas negentiende.

De conclusie volgens gelegenheidsploegleider Mario De Clercq? "Dat onze mannen de afgelopen koersen misschien iets te afwachtend hebben gekoerst. De aanval is de beste verdediging. Vandaag hebben ze dat goed gedaan. We kunnen met vertrouwen naar de Ronde van Slovakije." Ook knap trouwens dat onze eerstejaarsbeloften Tijl Pauwels, Jarne Driesen en Gianni Siebens in tegenstelling tot de helft van de starters de finish van de wedstrijd haalden.

Onze vrouwen stonden maandag aan de start van de kermiskoers in het Oost-Vlaamse De Pinte, een wedstrijd die door de vlakke omloop en de harde wind aan hoge snelheden werd afgehaspeld. Zowel Laura Verdonschot (17de) als Alicia Franck (33ste) finishten in een uitgedund peloton.