Eli Iserbyt doorstaat hitte voor vierde plek in Waterloo

Onze delegatie in de VS traint sinds maandag in Waterloo, Wisconsin in de voorbereiding op de tweede wereldbekermanche van dit seizoen. Eli Iserbyt reed vrijdag naar een vierde plek in een opwarmertje voor die wedstrijd. En neem dat opwarmen gerust letterlijk...

Het was immers bakken en braden, vrijdag tijdens die Trek CX Cup, een sterk bezette wedstrijd van tweede categorie. Met temperaturen die hoog boven de dertig graden gingen, kwam het er vooral op neer om een poging te proberen doen om koel te blijven. Na afloop kreeg Eli Iserbyt met hopen koud water en natte handdoeken over zich om zijn lichaamstemperatuur terug naar beneden te krijgen, maar het resultaat van de wedstrijd mocht dan ook wel gezien worden: vierde.

Eli moest als belofte enkel Mathieu van der Poel, Europees kampioen Toon Aerts en Vincent Baestaens voor zich dulden. Een groot deel van de wedstrijd streed hij met die Baestaens voor plek drie. "Ik was goed gestart, en kon altijd mooi meeschuiven. Op het einde was het vet van de soep: we kwamen nog dicht bij Toon, maar toen was het op", meldde Eli vanuit de States. Een eerste opsteker voor Eli nadat hij zowel in Eeklo als in Iowa City een uitstekende start de mist zag ingaan door valpartijen.

Ook Alicia Franck kwam aan de start van de C2-wedstrijd in Waterloo. Na twee valpartijen verdween zij helaas uit koers. Zondag werken Alicia, Eli, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Dieter Vanthourenhout hun laatste wedstrijd in de States af, de wereldbekerwedstrijd in Waterloo.

(Foto's: Photopress.be)