Eli Iserbyt zorgt voor hoogtepunt in Gavere

Het hoogtepunt van de vierde manche van de Hansgrohe Superprestige in Gavere kwam er voor Marlux - Napoleon Games al rond de middag. Eli Iserbyt haalde het na een thriller bij de beloften. Klaas Vantornout werd vierde bij de elite, nieuwkomer Alicia Franck achtste bij de vrouwen.

Ladies first: ons verslagje van de oerklassieker in Gavere beginnen we graag met de prestatie van Alicia Franck, de allereerste vrouw die de kledij van ons team mocht showen in een veldrit. Op een fysiek en technisch veeleisend parcours stak Alicia haar neus in de beginfase aan het venster, maar moest ze aan het eind met een achtste plek tevreden zijn. "Een achtste plek, dat is een beetje een bevestiging van mijn prestaties van de voorbije weken", beoordeelde de jonge Oost-Vlaamse haar eerste wedstrijd in onze dienst. "Ik was heel trots om mijn nieuwe kledij aan te trekken, was erg gemotiveerd, maar maakte iets te veel stuurfoutjes."

Bij de beloften schoten we middenin de roos. Al moest Eli Iserbyt bergop én bergaf het onderste uit de kan halen. Het duel tussen onze wereldkampioen en zijn vaste opponent Quinten Hermans was er eentje om vingers en duimen af te likken. "Eerst de Koppenberg, nu hier in Gavere. Dit zijn de parcoursen die me echt liggen", genoot Eli met de glimlach van zijn tweede klassieke zege van het seizoen, die hij vierde met een hartje richting vriendin Puck. "Ik was beter in de bochten, Quinten toonde zich sterker op de rechte stroken en kon daar telkens terugkomen. Maar in de laatste ronde had ik nog iets over en moest Quinten allicht de inspanningen bekopen die hij had moeten doen om telkens terug te komen." Thomas Joseph beleefde een rotdag en gaf op. Onze toekomstige renner Gianni Siebens finishte met zijn zestiende plek eveneens tussen de mensen, Tijl Pauwels werd 22ste.

Bij de eliterenners ten slotte moesten onze twee ervaren rotten Marlux - Napoleon Games op de kaart houden. Was het oorspronkelijk Kevin Pauwels die lang in strijd was voor de derde plek achter winnaar Mathieu van der Poel en runner-up Wout Van Aert, dan was het uiteindelijk Klaas Vantornout die met zijn vierde plaats onze beste renner in de uitslag was. Goed, al had er misschien wel meer ingezeten. "Spijtig van mijn eerste ronde, want daarin heb ik het sowieso al moeilijker maar vandaag verloor ik door een schuiver bovendien aansluiting met de kopgroep. Nadien schoof ik continu op eigen tempo op. Zonder die eerste ronde had ik kunnen meedoen voor de derde plek", vatte Klaas zijn cross samen. "Top vijf, daar moet je dit seizoen altijd heel goed voor zijn. De conditie is dus goed, dat is het belangrijkste."

Kevin Pauwels had na een goeie eerste wedstrijdhelft niet meer de kracht in de benen in de slotronden en finishte uiteindelijk als zesde. Voor wie de broers Vanthourenhout zocht in Gavere: zij stonden zoals gepland niet aan de start.