Eli op 1 in DVV Trofee, Laura op drie in Lille

De DVV Verzekeringen Trofee zit er ook op bij de vrouwen en de beloften. Bij de renners onder de 23 jaar gaf Eli de eindzege niet meer uit handen, bij de vrouwen pakte Laura Verdonschot de derde plek in Lille.

De snelle zandomloop in de Lilse Bergen was er in principe eentje op maat van Laura Verdonschot, en dat bleek ook in de wedstrijd: ondanks twee slippers kon ze meesprinten voor de overwinning. Een spurt die ze afsloot als derde. Haar eerste podiumplek in een klassementscross maar er zat meer in, vond Laura: "Als je ziet dat ik tweemaal het gaatje toe rijd na een val, de tweede keer in de laatste ronde, dan weet je dat ik vandaag misschien wel de beste was in koers. Toen Sanne net voor de laatste rechte lijn de benen stilhield, ging ik er voorbij. Maar misschien had ik moeten wachten, want toen Maud vanachter ons de spurt aanging, waren we allebei verrast."

Laura sloot de DVV Verzekeringen Trofee af als vijfde. Alicia Franck beleefde een baaldag in Lille met een achttiende plek als gevolg.

Ook in de beloftewedstrijd in Lille werd onze sterkste pion afgeremd door valpartijen: na verschillende incidentjes sloot Eli Iserbyt zijn cross als derde af. De eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee kwam echter geen moment in het gedrang. "Iets heel belangrijks voor mij, die eindwinst. Dat is toch iets dat je meeneemt. De eerste crossen van dit klassement lagen me om al meteen de nodige tijdsverschillen te slaan, die ik nadien moest verdedigen. Vandaag raakte ik in de eerste ronde al een nadar met m'n knie, zat ik nadien vast achter een val, en vanaf toen was het achtervolgen. In de finale maakte ik opnieuw een foutje in het zand. Misschien zat er vandaag wel meer in, ja."

Thomas Joseph werd na een moeilijke beginfase fraai zesde, Kobe Goossens worstelde met de naweeën van een val op het WK maar eindigde met zijn negende plek toch nog in de top tien. Thuisrenner Jarne Driesen finishte als zeventiende, Gianni Siebens als negentiende en Tijl Pauwels verdween in de finale uit de wedstrijd.