Eli wint, Laura bevestigt in Fiuggi

Bij de mannen-elite kwamen er geen uitschieters in de wereldbekermanche in het Italiaanse Fiuggi, vroeger op de dag was die uitschieter er wel: Eli Iserbyt won bij de beloften. Laura Verdonschot bevestigde nadien haar sterk BK.

Het duel tussen de Europese en de wereldkampioen: we zagen het dit seizoen al vaker bij de beloften, en ook in Fiuggi was het van dat. Deze keer was onze Eli Iserbyt te sterk voor Quinten Hermans. Hij vertelt het verhaal van de wedstrijd: "De ondergrond lag er voor ons nog iets meer bevroren bij dan tijdens de elitewedstrijd, en dus was een goeie start belangrijk. Ik was ook goed weg, en geraakte na enkele ronden voorop met Joris Nieuwenhuis en Quinten Hermans. Nieuwenhuis viel weg, ik en Quinten reden nog een tijdje samen verder, maar drie ronden voor de streep moest hij passen."

De zege van Eli kwam nadien niet meer in gevaar. "Het werd tijd dat ik nog eens won, dat was toch weer even geleden. Leuk om op die manier nog eens terug te keren naar Italië. Ik vond het trouwens best wel een mooi parcours." Onze tweede geselecteerde belofterenner, Kobe Goossens, werd 22ste.

Bij de vrouwen kon Laura Verdonschot bevestigen dat haar knap BK niet zomaar uit de lucht was komen vallen. Op een parcours dat het hare niet was, reed ze naar haar beste wereldbekerresultaat: zesde. "Met het resultaat ben ik tevreden, al ging het iets moeizamer dan vorige week. Ik voelde me iets minder, maar dat is denk ik een gevolg van de drukte van afgelopen week. Nu een week rustig trainen en dat komt wel weer goed. Blij dat ik vandaag overeind kon blijven, want het was echt wel gevaarlijk." Alicia Franck, die net een jaar terug haar eerste veldrit reed, had op meer gehoopt dan de 23ste plek die ze uiteindelijk pakte.

Zaterdag waren drie van onze andere renners trouwens in actie gekomen in de B-cross in het Oost-Vlaamse Lokeren. Thomas Joseph werd er derde, Angelo De Clercq achtste en Tijl Pauwels dertiende. Een dag later finishte Thomas als vierde in de UCI-cross in het Luxemburgse Leudelange, die Jarne Driesen als zeventiende afsloot.