Elites zonder contract starten met ereplaatsen

Zondag gaat het veldritseizoen helemaal van start met de eerste profwedstrijd op Vlaamse bodem, maar afgelopen weekend begonnen de eliterenners zonder contract en jeugdrenners er al aan met de regionale openers in Steenhuffel en Kessel. Wedstrijden die onze eliterenners zonder contract Angelo De Clercq en Yorben Van Tichelt (foto Christopher Jobb) – die laatste is niet langer belofte en begint aan zijn eerste winter als eliterenner zonder contract – afsloten met ereplaatsen.

In de schaduw van de Palmbrouwerij in Steenhuffel moest Angelo na een matige start tevreden zijn met een negende plek. Yorben deed het een dag later in Kessel iets beter met een vierde plek op 53 deelnemers. Maar volgens ploegleider Danny De Bie, aandachtig toeschouwer, zat er nog meer in: “Want Yorben had pech met de lottrekking en moest helemaal achterin starten. En dat op een parcours waar renners inhalen heel moeilijk is. Yorben reed toch nog een hele goeie wedstrijd en was in mijn ogen misschien wel de beste man in koers.”