Fraaie prestaties maar geen uitschieters in 'ons' Hamme

Winnen in het Hamme van onze manager Jurgen Mettepenningen: het lukte onze ploeg tot dusver nog niet. Dit jaar moesten we ons tevreden stellen met een vierde plek van Kevin Pauwels en een tweede van Eli Iserbyt.

De geluidsmuur werd net niet doorbroken zondag in Hamme, zo snel lag de omloop van de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee erbij. Niet meteen de favoriete ondergrond van onze renners. In een kopgroep van aanvankelijk een twaalftal en later zes renners hadden we wel twee pionnen aan boord: Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels. Zij konden echter niet echt hun stempel drukken op de achtervolging op de latere winnaar Mathieu van der Poel. Kevin werd nog vierde, Michael achtste.

De balans die Kevin voor z'n eigen weekend opmaakt? "Jammer dat ik vandaag niet op het podium sta, maar de conditie is goed. En met Francorchamps en Namen komen er crossen aan die me normaal zouden moeten liggen. Vandaag bleef het in de beginfase allemaal op het lint hangen. Zo kon ik niet opschuiven. Toen ik dat wel kon doen, kreeg ik de kloof op Van Aert en Sweeck in de strijd voor de tweede plek net niet dicht. Morgen vertrekken we naar Mallorca. Hopelijk kan ik er nog wat beter worden, maar ik weet niet of dat nog lukt. Ik ben nu al redelijk goed."

Michael hield een goed gevoel over aan zijn wedstrijd. "Vandaag was het gevoel goed, gisteren in Zeven was dat iets minder. Nu kon ik mijn tempo blijven aanhouden, gisteren moest ik van wiel tot wiel gaan om de schade te beperken. Ik voel verbetering. En ik denk dat ik met de stage in Mallorca nog beter kan worden." Dieter Vanthourenhout finishte op de elfde plek, Klaas Vantornout werd na een mindere dag pas zestiende.

Bij de vrouwen kende Alicia Franck een moeilijke beginfase, maar nadien reed onze voorlopig enige vertegenwoordigster een knappe remonte. Die deed haar op plek acht belanden. In het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee bekleedt ze dezelfde plek. "Ik voelde me in de eerste twee ronden nog niet helemaal fris na de cross van Zeven. Die dubbele weekends uit het veldrijden moet ik nog wat meer gewoon worden. Ik had gehoopt om mezelf hier te kunnen overtreffen, maar daarvoor kwam ik niet snel genoeg op snelheid", reageerde Alicia.

Eli Iserbyt ten slotte moest bij de beloften deze keer het onderspit delven tegen opponent Quinten Hermans. Onze wereldkampioen werd tweede, maar liep wel uit op zijn directe concurrenten voor de DVV Verzekeringen Trofee. Eli leidt nu met 2'44" voorsprong op zijn dichtste achtervolger. "Ik voelde vandaag al snel dat Quinten de betere was", analyseerde hij eerlijk na zijn wedstrijd. "Twee tweede plaatsen, dat was niet wat ik dit weekend wou, maar het kon slechter." Beste eerstejaarsbelofte in Hamme werd onze toekomstige renner Tijl Pauwels op een vijftiende plek. Gianni Siebens volgde twee plaatsen verderop, Jarne Driesen werd na pech in de start 25ste.