Geen cross in Koksijde: 'Logische en moedige beslissing'

Geen wedstrijdverslag van de wereldbekermanche in Koksijde. Omwille van het stormweer werd die afgelast. "Je kon maar één beslissing nemen", vindt teammanager Jurgen Mettepenningen.

Windsnelheden tot tien beaufort zorgden voor onveilige toestanden aan zee, en dat zorgde in Koksijde ervoor dat zelfs een VIP-tent ging vliegen (foto: Davy De Blieck). Na het annuleren van de wedstrijden voor juniores en beloften kwam nog voor de middag het nieuws dat ook de elitemannen en vrouwen terug naar huis mochten vertrekken.

Een beslissing die teammanager Jurgen Mettepenningen begrijpt: "Dit is een logische en moedige beslissing. Als je ziet wat de wind veroorzaakt heeft, dan kon je maar één beslissing nemen. Jammer voor de renners, maar vooral voor de organisatie. Dit is een drama voor de mensen van de Koksijde, en ik hoop dat ze dit opnieuw te boven komen."