Goeie slag gemist in Heistse Pijl

Onze mannen slaagden er niet meteen in om zich in de kijker te rijden in de eerste tv-wedstrijd van hun wegseizoen, de Heistse Pijl. Eli Iserbyt en Kobe Goossens reden wel hun wedstrijd uit.

In de maand juni gaat het niveau van de wegkoersen op ons programma traditioneel wat omhoog, en dat is in 2017 niet anders. De Heistse Pijl was de eerste wedstrijd van eerste categorie op de UCI-kalender die we dit wegseizoen afwerkten, en ook de eerste wedstrijd die rechtstreeks op tv kwam. Helaas konden we de aandacht van de camera's niet al te veel vangen, want in de goeie ontsnapping van zeventien hadden we niemand mee.

"In eerste instantie misten we een ontsnapping van tien renners. De jongens deden het heel goed door zich als ploeg op kop te zetten en de kloof van een minuut te dichten, maar toen nadien in enkele schuifjes de goeie vlucht weg reed hadden we weer niemand mee. Enerzijds wel begrijpelijk, want veel van de jongens moesten even puffen van het werk dat ze hadden gedaan in de achtervolging op de groep van tien", zag ploegleider Danny De Bie vanuit zijn volgwagen.

Amper 50 renners bereikten na meer dan 190 kilometer koers de finish, waaronder wel twee van onze jongeren: Eli Iserbyt (27ste, foto Gullegem Fabienne Vanheste) was de jongste finisher, en ook Kobe Goossens (48ste) haalde de aankomst.