Kevin Pauwels en Eli Iserbyt klimmen op podium in Zeven

De eerste Duitse wereldbekermanche in meer dan een decennium leverde ons twee podiumplaatsen op. Kevin Pauwels werd in Zeven derde na de twee tenoren bij de elite, Eli Iserbyt finishte als tweede bij de beloften.

Op een snel en erg bochtig parcours leek de motor van Kevin Pauwels opnieuw even tijd nodig te hebben om aan te slaan, al was zijn behoudende beginfase vooral het gevolg van een incidentje in de start. "Ik schoot uit mijn klikpedaal en daardoor was ik slecht weg", duidt Kevin. In de tweede wedstrijdhelft - "toen er ruimte kwam" - kon onze kopman aan zijn opmars beginnen. Beetje bij beetje raapte hij de concurrenten op. Toen hij Tom Meeusen oppeuzelde en achter zich liet was hij zeker van de derde plek, en in de finale kreeg hij zelfs nummer 2 Wout Van Aert in het vizier. Maar die kreeg Kevin niet meer te pakken.

"Ik viel in de laatste halve ronde wat stil. En ik ging toen slecht over het klimmetje. Tot dat moment was ik aan het proberen om Wout nog te pakken. Dat ik zo kort bij hem in de buurt eindig, daar ben ik echt content mee. Ik had echt een goeie dag. Ja, dit doet deugd, maar ik was het geloof in mijzelf nog niet verloren. Vorige week had ik me niet kunnen tonen. Toen ik zo zwaar viel in Hasselt, zat ik op dezelfde plek als vandaag", aldus Kevin, die in de Wereldbeker oprukt naar plek 2. "Dat wist ik zelfs niet. Dat is goed, want klassementen blijven belangrijk."

Michael Vanthourenhout werd negende, en is nu vierde in de wereldbekerstand. Dieter Vanthourenhout (19e) en Klaas Vantornout (20e) konden niet uitblinken in Zeven. Morgen komt de ploeg thuis in Hamme, onze uitvalsbasis. We staan er in quasi volledige getalsterkte aan de start. Kan Kevin er zich opnieuw laten zien? "Hopelijk ben ik hersteld. Ik ben vandaag de hele wedstrijd echt diep geweest."

Eli Iserbyt op 2 bij beloften

In de nevenwedstrijden hadden we twee vertegenwoordigers. Alicia Franck werd zeventiende bij de vrouwen, Eli Iserbyt tweede bij de beloften. Onze wereldkampioen moest enkel de Nederlander Joris Nieuwenhuis voor zich dulden. "We reden eerst met drie op kop, samen met de Italiaan Bertolini, later met twee. Ik plaatste een paar keer een prik, maar in de laatste halve ronde zat er niet heel veel meer op. Morgen wordt het eerst een beetje het klassement bekijken. Ik sta nu tweeëneenhalve minuut voor in de DVV Verzekeringen Trofee, maar daar mag nog wat bij. Eerst de tussenspurt bekijken, dan proberen winnen."