Kevin Pauwels klopt mountainbikers in Kluisbergen

Dat Kevin Pauwels klaar is voor het veldritseizoen, bewees hij zondag in Kluisbergen. In een manche voor de Benelux Cup klopte hij enkele mountainbikers van hoog niveau.

Hans Becking, Markus Schulte-Lünzum en Bart De Vocht: het zijn namen die internationaal hun mannetje kunnen staan in het mountainbikecircuit. In Kluisbergen liet onze Kevin Pauwels ze echter allemaal z'n achterwerk zien. Na een spannende slotfase klopte hij de Nederlander Becking en de Duitser Schulte-Lünzum.

Een mooi slot voor een wedstrijd die Kevin in zijn programma had ingelast ter voorbereiding op het nakende veldritseizoen. "Plezant om te winnen en te weten dat het goed zit. De omloop van vandaag was een mooi parcours voor me, want het had wel wat weg van een crossparcours. Omdat de wedstrijd wel wat langer is dan een veldrit, probeerde ik me in het begin te sparen. Ik voelde me eerst wat minder dan de rest, dus had ik niet gedacht om nog te winnen. Het werd spannend op het eind, maar ik wist waar ik op kop moest zitten." Dinsdag vertrekt Kevin samen met de ploegmaats op trainingskamp naar La Roche.

Foto's: Patje Cosyn/CyclingEye