Kevin Pauwels maakt positieve evaluatie na Halle - Ingooigem

De generale repetitie voor het Belgisch kampioenschap in Antwerpen zit erop. In Halle - Ingooigem gaf Kevin Pauwels een attente indruk. "Ik ben tevreden met m'n vorm."

De hitte maakte er woensdag een zware wedstrijd van tussen Halle en Ingooigem, en daarin zagen we een attente Kevin Pauwels (foto tijdens de Elfstedenronde, Fabienne Vanheste) die zonder veel moeite kon meeschuiven met het steeds verder uitdunnende peloton. Meespurten voor de zege deed hij uiteindelijk niet.  "Want ik kreeg het op het einde toch lastig door de warmte. Het beste was eraf", klonk het na afloop. Kevin bolde aan de staart van wat overschoot van het peloton als 59ste over de finish.

Kevin fietst al enkele weken met een goed gevoel rond, al leidt dat voor zijn type renner niet meteen tot uitschieters in Belgische wedstrijden. "Ik ben blij met mijn vorm. Dat mag ik wel zijn, ja. Ik reed dit seizoen al veel koersen van over de 200 kilometer. Dat heb ik nog nooit gehad. Zodra het bergop gaat, voel ik dat het goed zit met de conditie. In Slovakije heb ik dat goed gevoeld. Naar het BK in Antwerpen heb ik niet echt gemikt, ook al finishte ik ooit al eens in de top-10 op een vlak BK, dat van Knokke. Ik probeer zondag zo dicht mogelijk te eindigen, maar in eerste instantie om de wedstrijd uit te rijden in de voorbereiding op de winter." Na het BK op de weg zal Kevin enkele mountainbikewedstrijden afwerken, waaronder het BK in Erezée.

Van onze zes andere renners haalde ook belofte Thomas Joseph (48ste) de finish. Een vliegende start kostte de kop van vroege aanvaller Dieter Vanthourenhout en eerstejaarsbelofte Jarne Driesen, door een valpartij verdween Angelo De Clercq uit de wedstrijd en Klaas Vantornout hield na zo'n 150 kilometer de koers voor bekeken. Ook Eli Iserbyt finishte niet, maar onze 19-jarige kon zich tijdens de rechtstreekse uitzending wel tonen met kopwerk in het peloton in de achtervolging op drie vluchters.