Kevin Pauwels tweemaal elfde op slotdag Slovakije

Onze ploeg kan terugblikken op een geslaagde Ronde van Slovakije. Op de slotdag eindigde Kevin Pauwels op een dubbele elfde plaats. Onze vrouwen kenden geen probleem in de Diamond Tour.

De slotetappe van 152 km werd aan een snelheid van bijna 45 kilometer per uur afgewerkt, maar toch was het een groot peloton dat zich in de straten van aankomstplaats Trnava aanbood voor de spurt. Tot een valpartij enkele kilometers voor de finish zorgde voor bijzonder veel chaos. Kevin Pauwels kon zich tussen de vallende renners in wringen en spurtte nog naar de elfde plek.

Al onze andere renners bleven gelukkig eveneens recht, maar moesten achter de valpartij voet aan grond zetten. En omdat de massale val voor de laatste drie kilometer gebeurde, kregen ze wat tijdsverlies aangesmeerd. Daardoor wint Kevin in extremis nog enkele plaatsen in het klassement, dat hij afsluit op de elfde plek. Onderin dit artikel vindt u de uitslag van de slotrit en het eindklassement.

Morgen maandag vertrekt onze ploeg terug naar huis. Dat doen we met een goed gevoel, al is er één stevige tegenvaller. "Dit was een geslaagde ronde", blikt ploegleider Danny De Bie terug. "Zowel qua resultaten als op vlak van training voor wat komt. Twee ritten langer dan 200 kilometer, één van 170 en één van 150, en al onze renners overleefden dat goed. Dat zal hen deugd doen. Alleen jammer van die val van Kobe. Hij zal zijn pols meteen na de terugkeer in België verder laten onderzoeken."

Ook goed was de wedstrijd die onze vrouwen zondag afwerkten. In de Diamond Tour in Nijlen, een UCI-wedstrijd van eerste categorie, verdedigden ze de kleuren van een Belgische selectie. En die beschaamden ze niet, want zowel Laura Verdonschot (32ste) als Alicia Franck (52ste) finishten na een snelle wedstrijd in het peloton dat spurtte voor de zege.

Uitslag rit 4:

1. Ivan Savitskiy
11. Kevin Pauwels
71. Eli Iserbyt op 40”
85. Thomas Joseph 1’20”
91. Michael Vanthourenhout 1’27”
92. Dieter Vanthourenhout

Eindstand:

1. Jan Tratnik
11. Kevin Pauwels op 43”
29. Eli Iserbyt 1’18”
39. Dieter Vanthourenhout 2’13”