Kevin Pauwels wint solo tijdens test op MTB

Deze zomer stapt Kevin Pauwels opnieuw een paar keer op de mountainbike. In de voorbereiding op het BK MTB won hij met ruime voorsprong in Paal.

De allergrootste wedstrijd is het niet, die voor de Flanders Cup in het Limburgse Paal. Wel op een fraai en zwaar parcours en daardoor een prima doorgedreven training voor het Belgisch kampioenschap MTB van eind deze maand in Erezée, waar zowel Kevin Pauwels als Eli Iserbyt aan de start zullen staan. In de voorbereiding daarop won Kevin in Paal met erg ruime voorsprong en haalde Eli door materiaalpech het einde niet.

"Het is goed om nog eens op de mountainbike te rijden", vertelde Kevin na afloop. "Dat is al een jaar of vier geleden, maar het is eens iets anders wat ik graag doe. Vanaf de tweede ronde reed ik alleen op kop, omdat de renner bij me viel. Ik voelde me wel goed, maar veel kan ik hier niet uit leren want ik kende niemand van de andere renners. Het BK is ook geen doel. Ik probeer er wel zo dicht mogelijk te eindigen, en het zou mooi zijn om de trui te pakken, maar het is alleen de winter die voor me telt."

Voor het BK op de mountainbike rijdt Kevin eerst nog enkele wegwedstrijden: de kermiskoers in Roeselare en de Ronde van Luik.