Klaas Vantornout hernieuwt zijn zege in Baden

Klaas Vantornout zal zijn carrière als veldrijder alvast niet afsluiten met een seizoen zonder overwinning. In het Zwitserse Baden won hij net als vorig jaar een wedstrijd van eerste categorie. Laura Verdonschot werd er derde.

Terwijl Laura Verdonschot aan het eind van haar wedstrijd naar een mooie derde plek reed bij de vrouwen en zich al een stukje sterker voelde dan vorige week in Eeklo, gingen de hemelsluizen boven Baden plots open. Het zorgde voor échte cross in de afsluitende wedstrijd voor mannen. En wie regen en modder zegt, die denkt nog altijd aan Klaas Vantornout. Onze afscheidnemende West-Vlaming reed een attente cross, maar moest na een razend spannende wedstrijd een stevige spurt uit de benen schudden om zijn zege in Baden te hernieuwen.

"Winnen in je laatste jaar: er zijn er veel die dat niet kunnen zeggen, hé. Na vorige week in Eeklo, waar ik geen goed gevoel had, doet dit deugd. Gelukkig was dit nog eens echte cross, zoals je er in België nog heel weinig ziet", vertelt Klaas met de glimlach. "Oké, ik weet dat de wereldtop hier niet was. Maar wel een paar goeie renners die ook hadden afgezegd voor Amerika, en ook een paar toppers uit de mountainbike. Daar heb ik nog het meeste 'miserie' mee gehad. Die Rohrbach, die ik klopte in de spurt, die was technisch enorm sterk. Puur op de power kon ik hem nog kloppen op de streep." Volgend weekend komt Klaas niet in competitie, de week erna rijdt hij in Neerpelt en Gieten.

Drie van onze beloften kwamen in Baden aan de start tussen de eliterenners: Thomas Joseph werd 15e, Kobe Goossens 19e en Gianni Siebens 26ste. Gianni was zaterdag ook al veertiende geworden in de B-cross in Vorselaar. Daarin waren Tijl Pauwels en Jarne Driesen respectievelijk zesde en dertiende. Tijl kan terugblikken op een sterke dubbel, want zondag in Koningshooikt reed onze tweedejaarsbelofte nog naar een vijfde plaats.

Foto: EKZ Cross Tour