Kniepijn haalt Michael Vanthourenhout uit Slovakije

Daags na de prima start van gisteren kende Marlux - Napoleon Games niet zijn beste dag in de Ronde van Slovakije. In een rit die eindigde op een massaspurt waarin onze renners zich niet mengden, verdween Michael Vanthourenhout uit wedstrijd met kniepijn. Michael heeft al enkele weken wat last van de knie, en besloot daarom vandaag preventief uit de rittenwedstrijd te stappen en dus geen risico's te nemen voor de komende weken. Onze West-Vlaming sukkelde ook met een verkoudheid, maar die had hem er gisteren niet van weerhouden om tiende te worden in de proloog.

Verder weinig te melden van de eerste echte etappe, die na 136 kilometer eindigde op een massaspurt. Kevin Pauwels had na zijn tweede plek in de proloog al voorspeld dat het vandaag wel eens een gevaarlijke bedoening zou kunnen zijn, en dat werd het ook. "De laatste vier kilometer gingen in dalende lijn en werden gevolgd door veel bochtenwerk in een centrum. Daarom beslisten onze renners om geen nodeloze risico's te nemen", meldt ploegleider Danny De Bie vanuit Slovakije. Kevin finishte net als vier van zijn ploegmaats netjes in dezelfde tijd als de Italiaanse ritwinnaar en nieuwe leider Matteo Malucelli. Enkel Angelo De Clercq kwam met lichte achterstand over de streep.

Uitslag rit 1

1. Matteo Malucelli, de 136 km in 3u00'49"
27. Kevin Pauwels z.t.
45. Dieter Vanthourenhout