Laura Verdonschot klimt podium op in Hulst

De uitschieter in de Brico Cross in Hulst kwam er dankzij onze vrouwen: Laura Verdonschot klom het podium op als derde. Michael Vanthourenhout was met een vijfde plek onze beste man.

In Hoogstraten en in Middelkerke had ze moeite met de modder, maar in het Nederlandse grensstadje Hulst kon Laura Verdonschot zichzelf opnieuw moed inpompen voor de laatste crossen van het seizoen. Met een derde plek in een sterk bezet deelnemersveld kwam ze op de technische omloop prima uit de voeten. "Zeggen dat ik zelfs van plan was om af te zeggen voor vandaag. Blij dat ik dat niet deed", glimlachte Laura. "Deze prestatie kon ik wel gebruiken, want gisteren was demotiverend. Maar vandaag was ik toch meteen goed mee van bij de start. Ik reed even met Sanne Cant en Katie Compton aan de leiding, maar moest na een tijdje een gaatje van een paar seconden laten. En toen Sanne voorin versnelde, was ik er helemaal af."

Onze tweede vertegenwoordigster, Alicia Franck, bezeerde vroeg in de wedstrijd haar rug bij een valpartij en reed nadien met een grimas naar de veertiende plek. Bij de mannen was Michael Vanthourenhout onze beste vertegenwoordiger op plek vijf. "Ik voelde me al een stuk beter dan gisteren in Middelkerke", stelde Michael daags na zijn totale offday vast. Kevin Pauwels fietste in Hulst de eerste wedstrijdhelft in verloren positie rond, maar kon nadien nog een pak plaatsen goedmaken en was uiteindelijk negende. Dieter Vanthourenhout werd zeventiende, Klaas Vantornout negentiende.