Met podiumplaatsen terug van Hoogstraten

De voorlaatste manche van de Hansgrohe Superprestige in Hoogstraten werd geen maat voor niks voor ons team: ze leverde ons podiumplaatsen op bij de mannen-elite en beloften.

Zaterdag in Lille speelde Kevin Pauwels een uur lang jojo, vandaag in Hoogstraten had hij een iets vaster stekje in een kopgroep van vier. Ook al moest onze kopman na de loopstrook telkens een kloofje dichten op de drie, toch slaagde hij er in de tweede wedstrijdhelft in om enkele minuten het tempo op te schroeven in de kopgroep. Toen de latere winnaar Mathieu van der Poel nadien versnelde, moest Kevin toch een kloofje laten. Achter de rug van wereldkampioen Wout van Aert werd hij wel fraai derde. In de stand van de Superprestige rukt hij op naar de vierde plek. Klaas Vantornout finishte in Hoogstraten als twaalfde, de broertjes Michael en Dieter Vanthourenhout gaven ziek verstek.

"Of het deugd deed om nog eens op kop te rijden van de cross? Meer bij de supporters dan bij mijzelf", grijnsde Kevin. "Ik ging toen te snel voor mezelf. Dat Wout even zou moeten lossen, dat had ik niet verwacht. Blijkbaar was ik beter dan ik zelf dacht, al was het wel afzien toen ik in de wielen zat. In de loopstrook, en eigenlijk al op het heuveltje daarvoor, moest ik iedere keer een paar meter laten. Daardoor zat ik aan de finish nooit uit de wind, want daar moest ik iedere keer het kloofje dichten. Ik ben twee dagen op rij heel diep geweest, maar ik ben tevreden over mijn weekend."

Bij de beloften kwam Eli Iserbyt nog dichter bij de winst. Tot de laatste loopstrook deed hij volop mee voor de zege, maar de lange stelten van wereldkampioen Joris Nieuwenhuis beslisten er anders over en dus strandde Eli op plaats twee, op enkele seconden van winst. "Jammer, want ik voelde me heel goed vandaag. Er zat power op de benen, ondanks de pijnlijke achillespees na mijn val van gisteren. Er zat misschien iets meer in vandaag. Ik sloeg in de voorlaatste ronde nog een gaatje, maar maakte nadien een foutje. En die loopstrook aan het eind, dat was niet mijn ding." Kobe Goossens haalde zijn hart op in de modder en werd zevende, Thomas Joseph elfde na een incidentje in de start, en eerstejaars Jarne Driesen achttiende.

In de vrouwenwedstrijd zat een nieuwe podiumplek er niet in. Alicia Franck kon de teleurstelling van Lille voor een deel doorspoelen met haar tiende plek in een sterk deelnemersveld. "Het ging een stuk beter dan gisteren. Een opluchting." Laura Verdonschot zwoegde daags na haar derde plaats van Lille naar plek twaalf. "Volledig verzuurd. Mentaal en fysiek heb ik vandaag zwaar afgezien", blies ze uit.