Michael klimt meteen op podium in Eeklo

De kop is eraf: de Brico Cross in Eeklo opende het veldritseizoen voor profs. En dat startte goed voor ons, want Michael Vanthourenhout mocht na een attractieve wedstrijd meteen op het podium plaatsnemen als derde.

Altijd spannend, die eerste cross van het seizoen. Dat we afgelopen zomer goed hebben gewerkt, bleek echter onmiddellijk. Achter de rug van een ongenaakbare Mathieu van der Poel wipten zowel Michael Vanthourenhout als Kevin Pauwels vlot naar een achtervolgende groep met onder meer Wout van Aert en Laurens Sweeck. Daarin kon vooral Michael goed mee zijn stempel drukken.

Het leverde hem na een razend spannende slotfase uiteindelijk een sterke derde plaats op. "Daarmee kan ik tevreden zijn. Ik ben blij dat ik met een goed gevoel naar Amerika kan afreizen. Dit had ik zelf nog niet verwacht. Ik wist wel dat ik een goeie stage had gehad, maar dacht niet meteen mee te kunnen doen voor de tweede plaats. Nadat ik bij de start uit mijn pedaal schoot en me even moest 'herzetten' toen ik naar de achtervolgende groep was gereden, heb ik goed mijn job gedaan om mee het gat om Mathieu kleiner te maken. Maar ik zag dat dat moeilijk was, en dan heb ik me gefocust op die tweede plaats."

Ook Kevin en Dieter Vanthourenhout konden terugblikken op een sterke wedstrijd, die ze afsloten op een vijfde en tiende plek. Klaas Vantornout werd 25ste, beloften Kobe Goossens, Thomas Joseph en Jarne Driesen tussen de eliterenners 26ste, 29ste en 40ste. Eli Iserbyt was goed in strijd voor een toptienplek, maar viel letterlijk uit.

Onze vrouwen konden niet helemaal aan hun verwachtingen voldoen: geplaagd door rugpijn reed Laura Verdonschot na enkele ronden in de kopgroep naar een vijfde plek. Alicia Franck had moeilijkheden met de zandbak en werd na een uitstekende start negende.