Michael Vanthourenhout groeit ook in Omloop

Stapje per stapje maakt Michael Vanthourenhout vooruitgang na een gedwongen rustperiode omwille van wat gesukkel met de knie. In de Omloop Het Nieuwsblad reed hij lange tijd mee aan het front.

De 'kleine' Omloop Het Nieuwsblad opent jaarlijks de 'zomervakantie' van de Vlaamse beloftevolle wielrenners. Traditioneel een lastige klus met halfweg een lange rij nijdige hellingen van de Vlaamse Ardennen, waar iedere keer al een stevige schifting gebeurt. Die kostte dit jaar de kop van drie van onze jongeren: Elias Van Hecke, Yorben Van Tichelt en Johan Jacobs. Die laatste voelde nog de naweëen van een griepaanval.

Onze profs hielden samen met belofte Thomas Joseph langer stand. Eli Iserbyt gaf - zoals gepland - na een honderdtal kilometer vlot meestrijden in de kop van het peloton op, terwijl Dieter Vanthourenhout zijn kansen niet kon verdedigen door materiaalpech bovenop de Kruisberg, waarop hij een dappere achtervolging inzette. Dieter kon echter nooit meer terugkeren in het front van de wedstrijd. Zijn broer Michael Vanthourenhout zat daar wel, want hij schoof mee met een kopgroep van dertien die later het gezelschap kreeg van een 25-tal anderen. Michael sloot zijn koers uiteindelijk als 25ste af in een groepje dat sprintte voor de negende plek. Thomas was onze tweede renner in de uitslag op plek 44.

Gelegenheidsploegleider Mario De Clercq trok zich vooral op aan de prestatie van Michael. "Hij reed een goeie wedstrijd. Je ziet dat hij er na zijn knieperikelen terug aan het doorkomen is." Mario moest trouwens zijn zoon Angelo missen in één van diens favoriete wedstrijden in eigen streek. Onze eliterenner zonder contract is twee weken buiten strijd door een borstbeenontsteking.

(Archieffoto Davy De Blieck)