Michael Vanthourenhout toont zich in onze laatste wegkoers

Ons wegseizoen zit er nu helemaal op. In onze laatste wedstrijd, Wingene Koers, kon Michael Vanthourenhout zich in de kijker rijden. Hij sprong vroeg mee met een groep van goed twintig renners. Een vlucht die standhield tot de streep, die een moegestreden Michael als achttiende overschreed. Toch nog een prijsje voor onze wittekop dus, en dat zal de mensen van Wingene geplezierd hebben: de broertjes Vanthourenhout groeiden op in Wingene en hebben er nog steeds een supportersclub, al zijn zowel Michael als Dieter intussen naar een andere gemeente verhuisd.

Onze vijf andere renners - Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Dieter Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Thomas Joseph - maakten deel uit van het peloton dat na zo'n 120 kilometer uit de erg snel betwiste interclub werd gehaald. Geen erg, want deze koers stond voornamelijk in het teken van nog wat extra koersritme opdoen voor het veldritseizoen zondag in gang schiet op de Muur van Geraardsbergen. "En daarin zijn we geslaagd", aldus ploegleider Danny De Bie. "Dit was een mooie training."

Foto: voor hun wedstrijd poseerden Michael en Dieter gewillig voor hun supporterslokaal in Wingene.