Michael volgt Dieter Vanthourenhout op in Contern

Alsof het een doorsnee familieuitstapje naar de Ardennen betrof, zo plezant vonden de broers Vanthourenhout hun trip naar het Luxemburgse Contern. Michael volgt op het palmares broer Dieter op, die dit jaar tweede werd.

De organisatoren van de A2-cross in Contern kregen best een knap deelnemersveld aan de start, maar toch konden onze West-Vlaamse broers vrij vlot het laken naar zich toe trekken. "We dachten niet dat we tegen een renner als Marcel Meisen zomaar eerste en tweede zouden kunnen worden, maar al bij al ging het nog vrij gemakkelijk", blikt Dieter terug. "Ik trok vroeg ten aanval, Meisen moest achtervolgen met Michael in het wiel. Tot Michael op zijn eentje naar me reed. Na een tijd kon ik hem niet meer volgen, maar Meisen afhouden ging dankzij de grote kloof wel al bij al gemakkelijk."

Dat de broertjes een leuk weekend achter de rug hebben, is het minste wat je kan zeggen. "Zo is het plezant crossen", glimlacht Dieter. "Het is leuk om met ons tweeën eens zo'n buitenlandse wedstrijd af te werken. Er heerst een andere sfeer op zo'n crossen. Daar amuseer ik me echt in. En als het zo goed gaat als momenteel, is het zelfs een beetje spelen." Er wacht Dieter nu een drukke tiendaagse met Ardooie, Valkenburg en Woerden. Michael is er in die eerste twee wedstrijden ook bij. "Op een omloop als Valkenburg mag Michael weer mikken op het podium. Neen, eigenlijk op meer", blikt Dieter al vooruit naar één van de favoriete crossen van zijn jongere broer.

Angelo De Clercq geraakte ondanks wat problemen met zijn materiaal toch in de top tien in Contern: hij werd negende. Yorben Van Tichelt moest door ziekte forfait geven voor Steinmaur.

Foto: Twitter @DucalSports