Net geen elitepodium of beloftewinst in Ruddervoorde

'Net niet', dat was ons verhaal in Ruddervoorde. Bij de beloften moest een goeie Eli Iserbyt met een tweede plek tevreden zijn, in de elitewedstrijd deed Kevin Pauwels net niet goed genoeg om op het podium te eindigen.

We verzamelden dit seizoen al podiumplaatsen bij de vleet, maar in de Hansgrohe Superprestige wil het tot dusver niet lukken. In de derde manche, de klassieker in Ruddervoorde, stonden opnieuw (in die volgorde) Mathieu van der Poel, Wout Van Aert en Laurens Sweeck op het podium. Onze Kevin Pauwels bevestigde zijn beter stel benen met een vierde plek, Klaas Vantornout (gisteren gevallen op training) werd op een mindere dag negende, dankzij de steun van Dieter Vanthourenhout die nog tiende werd. Michael Vanthourenhout kende een offday, en dat weerspiegelde zich in een dertiende plek.

Welk gevoel Kevin overhoudt aan zijn vierde plek? "Dat ik een plaats tekort kom. (Glimlach) Allez, drie eigenlijk", beoordeelt onze kopman zichzelf. "Ik had wel een redelijke dag, maar niet die zoals ik vorig jaar had toen ik hier won. De laatste drie crossen gaat het wel beter met me. Sinds het Europees kampioenschap in Pont-Château, waar ik lek reed en een paar keer wisselde nadat ik een bidon had laten vallen. Ik denk dat het gewoon conditioneel beter gaat." Volgende week crost Kevin op Wapenstilstandsdag in Niel (een wedstrijd die hij vorig jaar nog won) en op zondag de oerklassieker in Gavere.

Bij de beloften moest Eli Iserbyt zijn meerdere erkennen in Quinten Hermans. Daar had de lange zandstrook één en ander mee te zien: "Op de technische stroken kwam ik altijd wat terug op Quinten, maar in het zand ging het iets minder. Ik ben blij dat ik toch een hele cross druk heb kunnen zetten. Na een mindere oktobermaand is het gevoel weer beter. Ik heb mentaal een klik gemaakt, waardoor ik blijf vechten waar ik vorige maand nog mijn schouders zou hebben laten hangen. Zo'n mindere periode, dat heb ik eigenlijk nodig gehad in mijn ontwikkeling." Thomas Joseph viel met zijn elfde plek net buiten de top tien.