Net geen podiumplek in Iowa City

De openingsmanche van de Wereldbeker leverde ons net geen podiumplek op. Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout sloten de wedstrijd in het Amerikaanse Iowa City af als vierde en zesde.

Niet alleen het pittige parcours maar ook de warmte maakten er in Iowa City meteen een zware wedstrijd van. Een wedstrijd waaraan we eerder aarzelend begonnen. Michael Vanthourenhout plaatste in de eerste helft van de cross enkele prikken achter de rug van de vroeg ontsnapte Mathieu van der Poel, maar hij kon er niet mee uit de greep van een ruime achtervolgende groep geraken. Ook Kevin Pauwels maakte deel uit van dat pelotonnetje.

In de tweede wedstrijdhelft konden we nadrukkelijker onze stempel drukken, met dank aan Kevin. Maar helaas reden er toen al drie renners voor de groep uit. Kevin plaatste nog een sterke remonte, maar kwam net te laat om nog op het podium te landen: een vierde plaats was het verdict. Ook Michael kon in de finale nog wegrijden uit de groep. Onze West-Vlaming werd uiteindelijk zesde. Broer Dieter Vanthourenhout reed even in de top tien en finishte uiteindelijk op plaats zestien. Eli Iserbyt (26e) startte prima maar viel later stevig en bezeerde daarbij de rug. Alicia Franck werd 22e bij de vrouwen.

Het Amerikaanse avontuur van ons vijftal zit er nog niet op: we reizen nu door naar Waterloo, waar komend weekend de tweede manche van de Wereldbeker wordt afgewerkt.

Foto's: Photopress.be