Niemand aan de finish in Oetingen

Er valt weinig te vertellen over de Internationale Wielertrofee in Oetingen wat Marlux - Napoleon Games betreft. Na een lastige wedstrijd die al vroeg openbrak, vindt u in de ellenlange rij opgevers ook alle vijf de starters van Marlux - Napoleon Games terug. Elias Van Hecke verdween al in het eerste wedstrijduur uit koers, Yorben Van Tichelt na zo'n honderd kilometer, de broers Michael en Dieter Vanthourenhout nog eens dertig kilometer verderop en in de finale ook Thomas Joseph, die op aanraden van de ploegleiding de remmen dichtkneep om overdaad te vermijden. Door ziekte konden Angelo De Clercq en Johan Jacobs niet starten.

Weinig goeds te onthouden dus van deze zware wedstrijd, op één ding na dan: "Dat Michael Vanthourenhout zonder kniepijn koerste en opnieuw een stapje vooruit heeft gezet na zijn revalidatie. Daar ben ik blij om", aldus ploegleider Danny De Bie. Komend weekend staan er met de 'kleine' Omloop Het Nieuwsblad met start en finish in het Oost-Vlaamse Zottegem en op zondag de kermiskoers in het West-Vlaamse Roeselare opnieuw twee wedstrijden op ons programma, en daarin komen uithangborden Kevin Pauwels en Klaas Vantornout opnieuw in actie.

(Archieffoto Davy De Blieck)