Ploeg slaat collectief terug in Meulebeke

Na een mindere seizoensstart lijkt de kentering ingezet in de Brico Cross in Meulebeke. Na een agressieve wedstrijd werd Michael Vanthourenhout tweede, Eli Iserbyt vijfde en Dieter Vanthourenhout achtste.

Meulebeke werd het debuut van interimploegleider Angelo De Clercq, en die deed samen met onze manager Jurgen Mettepenningen wat hij moest doen: het vuur in onze renners opnieuw aanwakkeren. Dat bleek van bij de start. Michael Vanthourenhout was daar het exponent van, want hij reed de hele wedstrijd in de kop van de koers. Na een fraaie strijd met Mathieu van der Poel en Wout Van Aert moest onze West-Vlaming net na halfweg door een mindere passage in de zandbak een kloofje laten op de Nederlandse kampioen. Dat dikte nadien aan.

In de strijd voor de overige podiumplaatsen kwam de tweede plek van Michael echter niet meer in gevaar. En daar mochten hij en wij tevreden mee zijn: "Ja, dit doet deugd. Ik wou bevestigen dat de conditie goed is. Gieten was gewoon een offday, zoals iedereen die wel eens heeft. Door die slechte passage in het zand moest vandaag ik tien meter geven. En op deze superieure Mathieu is dit niet dicht te rijden. Ik probeerde het wel een ronde of twee, maar hij reed per ronde twee, drie seconden verder weg. Dan besloot ik maar om voor die tweede plek te gaan. Anders blaas je jezelf maar op."

Met de jonge Eli Iserbyt tussen de profs op vijf, en dat ondanks een mindere start, en Dieter Vanthourenhout op acht, deden we het collectief uitstekend. Die resultaten en het attractieve koersgedrag van onze renners bezorgden onze manager Jurgen Mettepenningen een ruime glimlach: "Ik zag weer gedrevenheid, vuur. We hebben agressief gekoerst, en dat heb ik de vorige weken niet gezien. Ik had gevraagd aan onze renners om zo te fietsen, en ze hebben het gedaan. Chapeau. Zo zie ik ons de rest van het seizoen graag rijden."

Ook Klaas Vantornout stak trouwens veel energie in een goeie beginfase. Maar hij is nog niet volledig hersteld van zijn griepaanval, en zakte nadien terug naar plaats 19. Kevin Pauwels stond zoals gepland niet aan het vertrek. Hij vervoegt zondag zijn ploegmaats voor de Grote Prijs Mario De Clercq in Ronse.