Profs splitsen zich op over VS en Zwitserland

Wie dit weekend live cross wil zien, moet naar een B-cross of naar het buitenland. Onze profrenners gaan dit weekend in het Amerikaanse Iowa City en het Zwitserse Baden aan de slag.

Dinsdag reisde een delegatie van onze ploeg via Chicago naar Iowa City, waar zondag de eerste wereldbekermanche van dit seizoen wordt afgewerkt. We brengen er Kevin Pauwels (vorig jaar nog goed voor een podiumplek in Iowa), de broers Michael en Dieter Vanthourenhout, Eli Iserbyt (bij de profs) en Alicia Franck aan het vertrek. Aan de C1 en C2-wedstrijden op vrijdag en zaterdag in Iowa nemen onze 'Amerikanen' niet deel. In Las Vegas woensdag evenmin: we reizen na Iowa rechtstreeks door naar Waterloo voor wereldbekermanche nummer 2.

Niet iedereen maakte de vermoeiende verplaatsing naar de VS. Klaas Vantornout en Laura Verdonschot kiezen er net als vorig jaar voor om te starten in het Zwitserse Baden, waar een wedstrijd van eerste categorie de EKZ Cross Tour op gang schiet. Klaas won er vorig jaar nog voor Eli, en komt zondag met drie ploegmaats aan de start: Thomas Joseph, Kobe Goossens en Gianni Siebens. Gianni start net als Tijl Pauwels en Jarne Driesen op zaterdag ook in de B-cross in Vorselaar.