Ronse: Eli op 1 bij beloften, Kevin op 4 bij elite

Eli Iserbyt kan terugblikken op een stevig weekend: na zijn vijfde plek tussen de profs in Meulebeke soleerde hij naar winst bij de beloften in de GP Mario De Clercq in Ronse. Bij de eliterenners strandde Kevin Pauwels net naast het podium.

Zaterdag was hij al bijzonder gul met zijn krachten in Meulebeke, maar toch schoof Eli Iserbyt zondag in Ronse ondanks een mindere dag ook meteen weer naar voren. Al in de openingsronden diepte hij een kloofje uit van een vijftiental seconden, die geen van zijn concurrenten nog wist te dichten. Winst dus, en dat was ook het enige waar Eli op voorhand tevreden mee zou zijn geweest: "Zo is dat in iedere wedstrijd bij de beloften. Mijn wedstrijd van gisteren, die vond ik eigenlijk indrukwekkender dan die van vandaag. Vandaag zat er geen versnelling in, want gisteren gaf ik al veel. Had ik gisteren niet zo ver gestaan in de start, dan had ik misschien lang met de top-3 kunnen meegaan. Dat was wat Mario De Clercq me achteraf zei."

Onze eliterenners strandden in Ronse net naast de verhoopte podiumplek. Michael Vanthourenhout pakte in de tweede ronde het maximum van de boniseconden aan de tussenspurt, maar kon niet echt meespelen voor winst. "Ik voelde me niet zo goed als gisteren. Het was aanklampen. En de laatste ronde werd een hele lange", pufte Michael, die met een zesde plek op 47" wel de schade kon beperken. Kevin Pauwels, die speelde net als Michael een uur lang jojo maar mocht uiteindelijk wel sprinten voor de tweede plek. In die spurt toonden Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zich iets te sterk: "Vierde valt mee als resultaat, want ik voelde me niet zo goed. Ik wist dat ik maar één ronde snel zou kunnen rijden, en die snelle ronde spaarde ik tot de slotronde."

Net als in Meulebeke plaatsen we drie renners in de top tien: met zijn tweede achtste plaats van het weekend deed Dieter Vanthourenhout het op zijn niveau opnieuw goed. Dat deed ook Thomas Joseph, vijfde bij de beloften ondanks een mindere dag. Hij had notabene voor de kopstart gezorgd. Gianni Siebens werd zeventiende belofte, Tijl Pauwels 25ste en Jarne Driesen 27ste. Bij de vrouwen was Alicia Franck vijftiende.

(Foto Photopress.be)