Sterk collectief zorgt voor twee podia in Diegem

Tweemaal derde: de buit van de Superprestigemanche in Diegem. Niemand van onze vier finishers zakte daags voor het kerstweekend door de mand in de jaarlijkse avondcross.

Het voorbije weekend kwam Kevin Pauwels dicht in de buurt van tenoren Mathieu van der Poel en Wout Van Aert, en dus heerste voor de start van Diegem het geloof dat onze kopman in de schaduw van de luchthaven van Zaventem het de twee opnieuw zou kunnen lastig maken. Helaas liet hij zich kort na een goeie start insluiten op de asfaltklim. "Daardoor zat ik te ver op het tweede stuk van het parcours. En daar reden Mathieu en Wout al meteen weg", blikte Kevin na zijn cross terug.

Wat volgde was een lange achtervolging met Europees kampioen Toon Aerts, die lange tijd de indruk gaf iets beter te zijn dan Kevin, maar uiteindelijk toch in het zand beet. "Ik had het gevoel dat ik iets minder goed was dan Toon. Ik had niet mijn beste dag, moest lange tijd aanklampen, maar op het eind had ik blijkbaar wel iets meer overschot. Ook omdat Toon het zichzelf lastig maakte door al vroeg zijn versnelling in te zetten."

Klaas Vantornout sloot af op de negende plek, en hield daar een goed gevoel aan over. "Omdat ik een redelijk 'deftig' gevoel had", stelde onze ervaren West-Vlaming met plezier vast bij het losrijden op de rollen. "Dat was lang geleden. Plezant dat er weer wat power in de benen zat. Dit parcours ligt me niet echt, en dus was dit één van mijn beste crossen die ik hier ooit afwerkte."

Ook derde bij beloften

Ook na de beloftewedstrijd stond één van onze renners op het derde podiumplekje. Eli Iserbyt maakte in de tweede ronde een fout en moest daardoor de materiaalpost in, maar hij kon nadien snel weer aansluiting vinden met een kwakkelende kopgroep. In de tactische finale was onze wereldkampioen echter niet kwiek genoeg. Aan de streep moest hij Quinten Hermans en Joris Nieuwenhuis laten voorgaan. Thomas Joseph stond pas op de derde startrij, maar knokte zich een weg terug naar voor en kon zelfs even aansluiten bij de kopgroep - tot ze daar versnelden. Hij mocht met een zevende plek tevreden naar huis.