Strijdlust van Michael niet beloond in Niel

Liever strijdend ten onder gaan dan anoniem mee rijden: het motto van onze manager Jurgen Mettepenningen werd zaterdag in Niel belichaamd door Michael Vanthourenhout. Helaas hield hij aan een bewonderenswaardige wedstrijd weinig over.

Driekwart wedstrijd reed hij in de Jaarmarktcross in Niel aan de leiding: Michael Vanthourenhout toonde op Wapenstilstanddag opnieuw dat hij geen schrik heeft van de aanval. In het slotkwartier zag hij helaas eerst Toon Aerts en nadien ook nog Corné van Kessel en Laurens Sweeck voorbijkomen. Vierde dus, en daarmee kreeg Michael minder dan wat hij verdiende.

Waarom Michael er zo vroeg aan begon? "Ik geraakte meteen voorop met Tim Merlier. Dan moet je niet wachten. Al weet je dat het dan een moeilijke cross wordt. Met al die rechte stroken, waar de achtervolgers je constant zien rijden, is dit niet de beste wedstrijd om op kop te rijden. Eigenlijk had ik ook niet echt een goed gevoel. Veel minder goed dan vorige week op het EK, bijvoorbeeld", verrast Michael in een reactie achteraf.

Helaas kende Michael in de tweede wedstrijdhelft enkele slechte passages. "Ik ging even in mijn kansen geloven toen ik twintig seconden voorsprong had. Maar toen reed ik een hele slechte ronde, en kwam Toon meteen bij mij. Net dan reed ik ook heel slecht door het zand. In de laatste ronde moest ik nog diep gaan om Sweeck en Van Kessel af te houden. Ik kwam met tien meter voorsprong op de straat, maar dat was niet genoeg. Ik zat volledig kapot. Toch ben ik content: met dit gevoel zo'n cross kunnen rijden, dat bewijst dat ik de laatste weken met de cross beter word."

Ook Kevin Pauwels speelde een interessante rol in de eerste wedstrijdhelft door als 'dood gewicht' in de eerste achtervolgende groep te gaan hangen. Helaas zakte Kevin in de tweede helft van de cross wat naar achter, om uiteindelijk als negende te finishen. Dieter Vanthourenhout kende een rampzalige start en sloot als vijftiende af.