Superprestige start in Gieten niet al te best voor ons

De Superprestige startte voor ons team niet al te best in het Nederlandse Gieten: zowel onze mannen, onze vrouwen als onze beloften konden niet meteen voor uitschieters zorgen.

Het zag er nochtans uitstekend uit, kort na drieën in Gieten, want zowel Michael Vanthourenhout als Kevin Pauwels startten prima aan hun wedstrijd. Kevin kon daar een voortreffelijke eerste wedstrijdhelft aan breien, maar nadien deemsterden we stilletjes weg. Na een fietswissel op een ongelukkig moment in de wedstrijd, waardoor hij op achtervolgen aangewezen was, finishte Kevin uiteindelijk als zevende. Eli Iserbyt had in de eerste rondes uitzicht op een mooie toptienplek, maar verloor veel tijd door een wissel van een kapotte schoen. Hij werd uiteindelijk zestiende, net voor Dieter Vanthourenhout. Michael gaf na zijn blitzstart op, Klaas Vantornout moest omwille van een griepaanval forfait geven.

Onze vrouwen en beloften konden evenmin voor uitschieters zorgen. Alicia Franck was vijftiende, Laura Verdonschot vond net als gisteren in Neerpelt haar goeie benen niet en verdween halfkoers uit de wedstrijd. Eén van onze beloften finishte in de top tien: Thomas Joseph werd negende. Tijl Pauwels bolde als achttiende over de streep na een lange achtervolgingsrace, drie plaatsen voor Jarne Driesen. Kobe Goossens en Gianni Siebens haalden de finish niet.