Terug op het podium: Michael wordt derde in Ardooie

De midweekcross in Ardooie leverde ons een dosis extra vertrouwen op voor wat komt. Na een tegenvallend weekend geraakte Michael Vanthourenhout terug het podium op.

Vorig jaar was het nog baggeren geblazen in Ardooie, deze keer leek het wel een racebaan. Aan het eind van de wedstrijd haalden de beste renners gemiddelde snelheden boven de dertig kilometer per uur. Goed starten was dus erg belangrijk, en dat deden onze drie deelnemers allemaal. Dieter Vanthourenhout kon die goeie start verder zetten met een aanval in de tweede ronde. Toen hij terug werd gegrepen en vervolgens wereldkampioen Wout van Aert versnelde, ging broer Michael Vanthourenhout in de tegenaanval.

Maar Van Aert was een maatje te sterk, en dus was het crossen voor plek twee in een ruime achtervolgende groep. Daarin hield Michael zich goed voorin, om uiteindelijk derde te worden. "Goed voor 'mijn moral'. Afgelopen weekend was heel slecht. Vooral in Kruibeke omdat ik last had van de rug. Nu was dat beter. Toen ik had ingezien dat ik niet naar Wout zou kunnen rijden en werd ingehaald door die groep, wist ik wat me te doen stond: constant voorin blijven. En de laatste ronde werd één lange spurt. Ik kwam als eerste de laatste rechte lijn op, maar de wind blies op kop en Toon Aerts sprintte me nog voorbij", vat de jongste van onze twee broers zijn sterke wedstrijd samen.

Klaas Vantornout werd dertiende, Dieter na zijn vroege aanval vijftiende. Kevin Pauwels en Eli Iserbyt hadden net als onze vrouwen en beloften Ardooie niet op hun programma gezet.