Triptyque: Kobe Goossens sterkste overlever van ijskoude dag

Er valt weinig prettig nieuws te brengen vanuit de Triptyque Ardennais: het weer was er zo slecht dat vier van onze renners onderkoeld uit de wedstrijd verdwenen. Kobe Goossens was op een twaalfde plek onze beste overlever.

Water dat met bakken uit de lucht viel in combinatie met lage temperaturen: niet de vele hellingen op het parcours, wel de weergoden bleken de scherprechter tijdens de openingsetappe van de Triptyque Ardennais. Tientallen renners verdwenen met onderkoelingsverschijnselen uit de wedstrijd, waarbij helaas ook vier van onze zeven starters: Michael Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Angelo De Clercq.

Doodjammer, temeer omdat Michael en Dieter voor hun opgave met veel aanvalswerk hadden bewezen over de juiste benen en motivatie te beschikken voor de opdracht. "Maar ze konden echt niet meer verder. Twintig minuten nadat Michael bij me in de volgwagen was gestapt, was hij nog door elkaar aan het schudden", vertelt ploegleider Danny De Bie vanuit de Ardennen. Onze vier opgevers blijven dit weekend wel ter plaatse om er de komende twee dagen stevig te trainen.

Van onze drie overlevers was Kobe Goossens (foto Christopher Jobb) uiteindelijk de beste. Hij finishte na heel veel aanvalswerk op een twaalfde plek. "Ik had het ook heel erg koud, maar in de laatste vijftig kilometer kwam ik er terug door. Ik ben dan weggereden met een groepje waarbij later nog een paar man kwam aansluiten. We bleven weg en ik probeerde in de finale bergop nog een paar keer weg te rijden, maar op de vlakkere stukken kwam de rest altijd terug", aldus Kobe, die nu op een goed klassement mikt in deze Triptyque Ardennais.

Kopman Kevin Pauwels, eveneens gepakt door de nattigheid en de koude, en eerstejaarsbelofte Jarne Driesen kwamen in het peloton met grote achterstand over de streep.