Tweemaal op zes in Kruibeke

De Brico Cross in Kruibeke leverde ons twee zesde plekken op. Alicia Franck vond op de Wase polders haar betere benen terug, onze mannen werden afgeremd door de warmte.

Net als voor Laura Verdonschot was het veldritseizoen niet al te best van start gegaan voor Alicia Franck, maar ondanks een ontsteking aan de maag kon onze jonge Oost-Vlaamse in Kruibeke voor het eerst de neus aan het venster steken. Samen met wereldkampioene Sanne Cant en Loes Sels was Alicia lang in strijd voor de vierde plaats. Uiteindelijk werd het dus rang zes, maar die bezorgde Alicia een dosis extra vertrouwen. “Voor het eerst dit seizoen had ik het gevoel dat ik in de wedstrijd zat”, stelde ze tevreden vast na haar wedstrijd. Morgen staat Alicia samen met Laura ook in Zonhoven aan de start.

Bij onze mannen zorgde de zesde plek van Kevin Pauwels niet echt voor voldoening. Onze drie vertegenwoordigers waren uitstekend aan hun wedstrijd gestart, maar deemsterden nadien stilletjes weg. “Niet goed genoeg”, pufte Kevin, traditioneel niet op zijn best in warme omstandigheden. Na een uur crossen gutste het zweet in stromen van hem af. Michael en Dieter Vanthourenhout haalden de finish niet. “Ik wisselde goeie en hele slechte ronden af”, klonk het bij de jongste van de twee broers. Dieter had last van de rug. Morgen in Zonhoven starten onze mannen au grand complet.