Valpartij haalt Kevin uit strijd voor winst in Neerpelt

Het zag er goed voor ons uit, in Neerpelt. Maar net toen Kevin Pauwels aan de leiding van de wedstrijd reed, schakelde hij zichzelf uit met een valpartij. Hij werd nog vierde.

Geen Mathieu van der Poel zaterdag aan de start van de Soudal Classic in het Limburgse Neerpelt, en dan komen er extra kansen vrij op winst. Helaas gingen die dus in rook voor ons op. Kevin Pauwels schoof de hele wedstrijd attent mee in een kopgroep die gaandeweg uitdunde. Net toen hij na veertig minuten wedstrijd prominent naar de leiding ging om concurrenten Quinten Hermans en Laurens Sweeck onder druk te zetten, schakelde Kevin zichzelf helaas uit: bij het oprijden van een glad stuk weg schoof hij onderuit.

De harde klap op het asfalt en de korte stop die nadien volgde om z'n stuur te rechten, die zorgden ervoor dat Kevins kansen op de zege of een podiumplek gaan vliegen waren. Meer dan een vierde plaats zat er niet meer in. De schade, die viel gelukkig mee. "Schaafwonden op mijn zij en de heup. Meer niet, denk ik", monsterde Kevin zijn blessures. De openingsmanche van de Superprestige in Gieten van morgen zondag lijkt dus helemaal niet in gevaar te gaan komen.

Dieter Vanthourenhout was onze tweede pion in de top tien: hij werd achtste. Klaas Vantornout haalde de finish niet. Bij de vrouwen had Laura Verdonschot in eigen streek helaas een mindere dag: na een moeilijke wedstrijd werd ze zevende.