Wegseizoen is gestart in Verrebroek en Boezinge

De kop is eraf voor onze renners en rensters: hun eerste wegwedstrijd van deze zomervoorbereiding zit erop. Uitschieters leverden de koersen in Verrebroek en Boezinge niet op, al was dat uiteraard ook niet de verwachting.

Al onze mannen - op uitzondering van Angelo De Clercq - speldden voor het eerst hun rugnummers op voor de Grote Prijs Wase Polders in Verrebroek, een profkermiskoers over 168 kilometer. Uiteindelijk werkte één van hen die volledige afstand af: Kobe Goossens. In een wedstrijd die door de wind volledig in waaiers werd geslagen, finishte hij als 42ste in een achtervolgende groep. Onze andere renners - uitgezonderd onze eerstejaarsbeloften - maakten deel uit van het peloton dat na zo'n 130 kilometer koers uit wedstrijd werd genomen. Woensdag wacht voor onze mannen een nieuwe kermiskoers: Puivelde.

Onze vrouwen stonden in dienst van het Belgische nationale team aan de start van Dwars door de Westhoek, een UCI-wedstrijd van eerste categorie in het West-Vlaamse Heuvelland. Alicia Franck kwam daarin vroeg ten val, kon haar weg nog verder zetten, maar moest toen toch opgeven door materiaalpech. Net als onze mannen maakte Laura Verdonschot deel uit van een pelotonnetje dat voortijdig uit de wedstrijd werd gehaald.