Wereldbekerpodium kleurt offday in Hoogerheide

Een topwedstrijd werd de slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide niet voor ons team. Gelukkig konden we ons optrekken aan de tweede plek van Kevin Pauwels in de Wereldbeker en een fraaie prestatie van Laura Verdonschot.

Na een goeie beginfase konden Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout hun stempel niet meer drukken op de wedstrijddebatten in de slotmanche van de Wereldbeker voor mannen-elite. Kevin finishte als vijfde, op 47 seconden van winnaar Lars van der Haar. Zijn tweede plaats in de eindstand van de Wereldbeker kwam niet meer in gevaar. Michael verloor in de slotfase nog heel wat tijd en finishte pas als 23ste, twee plekken na ploegmaat Klaas Vantornout die zijn slechte startpositie nooit helemaal kon rechtzetten. Michael schuift door het forfait van Laurens Sweeck toch nog een plek op in de wereldbekereindstand, van vijf naar vier. Dieter Vanthourenhout ten slotte werd 29ste in Hoogerheide en vijftiende in de Wereldbeker.

"Ik had niet mijn beste dag. Ik moest aanklampen en kon nooit echt opschuiven. Ik trainde de voorbije week hard met het oog op het WK. Hopelijk is dat de oorzaak. Gelukkig moest ik al écht slecht geweest zijn om nog die tweede plaats in de eindstand van de Wereldbeker te verliezen", zo blikte Kevin eerlijk op zijn cross terug. Kunnen we lessen trekken uit Hoogerheide met het oog op wat volgende week staat te gebeuren in het Luxemburgse Bieles? "Vandaag toonde aan dat Lars van der Haar terug goed is. Voor mezelf zegt dit niet zoveel. Ik had liever beter geweest vandaag, maar volgende week wordt iets helemaal anders."

In de vrouwenwedstrijd kon Laura Verdonschot een week na Fiuggi opnieuw zorgen voor het beste wereldbekerresultaat uit haar loopbaan: vijfde. Laura finishte in het spoor van Belgisch kampioene Sanne Cant, maar moest wel collega-belofte Annemarie Worst voor zich dulden. "Ik was al heel blij met die zesde plek in Italië, en nu opnieuw met mijn eerste zege in Rucphen en mijn vijfde plek hier. Ik ben klaar voor volgende week, al besef ik dat het een moeilijke strijd wordt tegen Annemarie", blikte Laura nuchter terug op haar wedstrijd en vooruit naar het WK voor meisjes onder de 23. Dankzij haar vijfde plek klimt ze in extremis ook nog de top tien van de Wereldbeker binnen, ondanks forfaits voor de twee Amerikaanse manches.

Alicia Franck was door een slechte startpositie en twee fietswissels tot driemaal toe tot achtervolgen aangewezen en finishte uiteindelijk op de 26ste plek. Bij de beloften keek Kobe Goossens tevreden terug op zijn wedstrijd, die hij na een spurt voor de zesde plek afsloot als achtste. Eli Iserbyt gaf zoals eerder gemeld forfait om zich in Mallorca verder voor te bereiden op het WK.